Email

Školovanje za dadilju

Novim zakonom o dadiljama utvrđenja je potrebna stručna osposobljenost za dadilje kao jedna od uvjeta za obavljanje te djelatnosti. Dadilja stječe stručnu osposobljenost završavanjem programa osposobljavanja za poslove dadilje. Osposobljenost se dokazuje odgovarajućim uvjerenjem ili svjedodžbom koje izdaju škole za obrazovanje odraslih. Škole koje organiziraju obuku i školovanje moraju imati rješenja Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, te se završavanjem njihovih programa dobiva uvjerenje ili svjedodžba o osposobljavanju za dadilju koja se upisuje u radnu knjižicu.

 

Izuzetak ovog uvjeta su osobe koje imaju završen studij predškolskog odgoja, bez obveze pohađanja programa stručnog osposobljavanja.

 

Stručnu osposobljenost za dadilje imaju i osobe koje imaju završenu 1., 2. ili 3. razinu visokog obrazovanja smjera: učiteljski, pedagoški, psihološki, edukacijsko-rehabilitacijski studij, studij socijalne pedagogije, studij logopedije, studij socijalnog rada i studij sestrinstva, uz uvjet pohađanja dijela programa osposobljavanja za poslove dadilje, koji se odnosi na pedagoške predmete u dijelu u kojem pedagoški predmeti nisu bili obuhvaćeni studijem, te druge stručne sadržaje predviđene programom osposobljavanja koji nisu bili obuhvaćeni predmetnim studijem.

 

Ponuda školovanje postoji već nekoliko godina, cijene su raznolike, u nastavku pregledajte popis škola za dadilje.

 

Učilište MAGISTRA

 

Mjesto: Zagreb

Cijena: 4900 kn

Telefon: 01/4624200

Email: [email protected]

Web: www.magistra.hr

 

Pučko otvoreno učilište Zagreb

 

Pučko otvoreno učilište Zagreb je najveća ustanova za obrazovanje/učenje i kulturu u Hrvatskoj. Svojim polaznicima nudi programe obrazovanja, osposobljavanja, usavršavanja, osnovne i srednje škole, kulture i nakladništva, razvoja i međunarodnih projekata te sveučilišta za treću životnu dob.

 

Mjesto: Zagreb

Cijena: 6000 kn

Telefon: 01/6003-000

Email: [email protected]

Web: www.pou.hr

 

Suvremeno učilište u Splitu

 

Suvremeno učilište u Splitu najveća je privatna obrazovna ustanova u Hrvatskoj koja se bavi cjeloživotnim učenjem u gotovo svim područjima života.

 

Mjesto: Split, Zagreb, Rijeka, Zadar, Ploče, Dubrovnik

Cijena: -

Telefon: 021/323-077

Email: [email protected]

Web: www.suvremenouciliste.hr

 

Pučko otvoreno učilište Bjelovar

 

Mjesto: Bjelovar

Cijena: po broju polaznika

Telefon: 043/241-298

Email: [email protected]

Web: www.pou-bjelovar.hr

 

Pučko otvoreno učilište Čakovec

 

Pučko otvoreno učilište Čakovec provodi programe obrazovanja za dadilje, te ima odobrenje MZOS za izvođenje programa za dadilje od 14. siječnja 2013.

 

Mjesto: Čakovec

Cijena: -

Telefon: 040/395-236

Email: [email protected]

Web: www.pou-cakovec.hr

 

IVORA

 

U Ivori stječete najbolje međunarodno priznanje svog znanja (Oxford Cambridge RSA-OCR, odnosno Cambridge International Diploma - CID) kroz jednostavnu, uspješnu te financijski pristupačnu edukaciju.

 

Mjesto: Bjelovar, Karlovac, Osijek, Rijeka, Slavnoski Brod, Split, Varaždin, Zadar, Zagreb

Cijena: 6550 kn

Telefon: 01/483-2131

Email: [email protected]

Web: www.ivora.hr

 

Narodno učilište Rijeka

 

NARODNO UČILIŠTE ustanova za obrazovanje i kulturu bavi se raznim vidovima obrazovanja još od 1945 godine. Uvijek nam je bila najvažnija kvaliteta obrazovanja i uspješnost sudionika u obrazovanju. Tijekom dugogodišnjeg rada stekla znanja i iskustva u obrazovanju i ostvarila prepoznatljiva kvaliteta programa.

 

Mjesto: Rijeka

Cijena: -

Telefon: 051/336-005

Email: [email protected]

Web: www.nar-uciliste.hr

 

Pučko Otvoreno učilište Libar

 

POU Libar osnovano je u Slavonskom Brodu i već duži niz godina građanima daje mogućnost dodatnog školovanja i doškolovanja. Program POU Libar prilagođen je Vašim potrebama.Obavljamo djelatnosti osnovnoškolske i srednjoškolske naobrazbe odraslih, djelatnosti glazbenih i srodnih škola van redovitog školskog sustava, djelatnosti u svezi sa osposobljavanjem , usavršavanjem i prekvalifikacijom mladeži i odraslih izvan sustava redovitog školovanja, scensko-glazbena djelatnost, tečajevi stranih jezika, tečajevi informatike, te tečejevi brzog čitanja u suradnji sa našim partnerom In Optimum.

 

Mjesto: Zrinska 28, 35000 Slavonski Brod

Cijena: -

Telefon: 035/443-009, fax: 035/683-632

Email: [email protected]

Web: www.pou-libar.hr

 

Pučko otvoreno učilište Auto moto centar Nova Gradiška

 

POU AMC Nova Gradiška je ustanova za obrazovanje odraslih sa sjedištem u Novoj Gradiški. Trenutno po odobrenjima izvodimo nastavu u 15 gradova Republike Hrvatske. Provodimo formalno i neformalno obrazovanje odraslih u sektorima promet i logistika, ekonomija i trgovina, strojarstvo, građevina, poljoprivreda i veterina, te zdravstvo i socijalna skrb.

 

Mjesto: Nova Gradiška

Cijena: -

Telefon: 035/346-604; 0800/200-057

Email: [email protected]

Web: www.pou-amc.hr

 

Učilište Janus

 

U svojih 10 godina postojanja razvilo je preko 20 programa osposobljavanja i usavršavanja odobrenih od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 

Mjesto: Osijek

Cijena: -

Telefon: 091/220 66 45

Email: [email protected]

Web: www.uciliste-janus.hr