Email

Pitanja za intervju s dadiljom

Pronalaženje dadilje je dosta komplicirano. Možete očekivati da će se na Vaš oglas javiti veliki broj potencijalnih kandidata. Nakon pregledavanja svih prijava imat ćete listu potencijalno odgovarajućih kandidata koje ćete pozvati na razgovor. Razgovor je najvažniji dio prda liocesa odabira, jer tek u njemu imate mogućnost osobno procjeniti osobine i sposobnosti kandidata. Zato je dobro unaprijed pripremiti listu pitanja koje ćete upotrijebiti. Nadamo se da će Vam ova lista u tome pomoći.

 

Pitanja osobne naravi

 

Odgovori na ova pitanja dat će Vam dobru ideju hoće li kandidat biti u stanju držati se Vašeg rasporeda i odrađivati dogovoreni posao u nekom vremenskom razdoblju.

 

Gdje živite i na koji način ćete dolaziti na posao?

 

Što je veća udaljenost te ovisnost o raznim prijevoznim sredstvima (autobus, tramvaj, vlak), veća je i šansa za nemogućnost dolaska na vrijeme.

 

Imate li zdravstvenih problema za koje bi trebali znati?

 

Iako je ovo osobno pitanje, vrlo je bitno. Pošto je dadilja osoba kojoj ćete povjeti svoje dijete, imate pravo i potrebu znati ima li zdravstvenih problema koji mogu otežati čuvanje djeteta (ili ga čak učinit opasnim).

 

Kakvi su Vaši osobni planovi u skorijoj budućnosti (selidba, brak, vlastita djeca, školovanje)?

 

Pronalažnje prave dadilje može biti dosta dug i mukotrpan proces. Budite sigurni da ga nećete morati ponavljati za nekoliko mjeseci.

 

Kakvi su Vaši planovi za državne praznike, vjerske praznike, godišnji odmor i ostale slične prilike?

 

Provjerite jesu li Vaši osobni planovi u skladu sa dadiljinim.

 

Pušite li?

 

Ako nemate ništa protiv zapošljavanja osobe koja puši, pobrinite se da bude jasno da u blizini djeteta ili u prostoru nema pušenja te da se dadilja s time slaže.

 

Pitanja o dosadašnjem iskustvu

 

Koji je bio Vaš zadnji posao i zašto ste ga napustili?

 

Ukoliko osoba oklijeva dati direktan odgovor ili loše priča o svom poslodavcu, postoji mogućnost da je otpuštena. Ako sumnjate na to, pitajte za dozvolu da kontaktirate zadnjeg poslodavca u vezi preporuke.

 

Koja su Vaša dosadašnja iskustava u čuvanje djece ovog uzrasta?

 

Nije isto čuvati jednogodišnju bebu i školarca na pragu puberteta. Uvjerite se da kandidat ima odgovarajuće iskustvo čuvanja uzrasta Vašeg djeteta.

 

Što Vam se najviše sviđalo na zadnjem poslu?

 

Što Vam se nije sviđalo na zadnjem poslu?

 

Možete li nam dati na uvid preporuke s prijašnjih poslova?

 

Otvorena pitanja

 

Ovo su pitanja na koja ne postoji jednoznačan niti ispravan odgovor, ali odgovori na njih mogu biti vrlo značajni i olakšati mogućnost odabira gledajući iz Vaše perspektive.

 

Ako Vas moje dijete zamoli da čuvate tajnu, što bi učinili?

 

Što bi učinili kada dijete plače i ne prestaje plakati duže vrijeme?

 

Što volite raditi u slobodno vrijeme?

 

Možete li opisati neke aktivnosti koje ste organizirali kada ste čuvali djecu ovog uzrasta?

 

Što smatrate najvećim izazovima kod posla dadilje?

 

Na koji način bi disciplinirali dijete?

 

Ovdje možete razraditi različite scenarije, npr. "kada na ulici ne želi slušati, plače i baca se na pod", i slično.

 

Kako bi utješili dijete?

 

Što biste učinili da primjetite da dijete neprekidno plače?

 

I kod ovog pitanja možete razraditi različite scenarije, npr. "dijete se žali na bolove u trbuhu", "dijete odbija jesti", "dijete ima povišenu temperaturu", itd.

 

Kada ste pripremili svoju listu pitanja za intervju s dadiljom, ne zaboravite na kraj dodati i pitanje "Imate li kakvih pitanja ili tema o kojima bi željeli razgovarati sa mnom?"

 

Povećajte izglede za pronalaskom dadilje po Vašem ukusu predajom oglasa tražim dadilju kako biste dadiljama dali do znanja koje kvalitete tražite ili posjetite profile dadilja koje su postavile oglas za čuvanje djece i među njima odaberite osobu kojoj biste prepustili čuvanje svog djeteta.