Email
Tatjana Z.

Tatjana Z.

Rijeka51 god25 god iskustva20-50 € za dan

Pozdrav :). Mozda ste se nasli vise puta u situaciji da ste jurili bezglavo natrag doma s posla ili ste pak bili u nekoj drugoj slicnoj situaciji di ste se morali zadrzat duze od previdzenog ili ste morali ici na put i kako vam vas kucni ljubimac nebi bio sam doma cijeli dan niste znali koga nazvati da vam uskocii da mu se posveti s puno ljubavi i da bude s njim dok vi ne dodzete, da ga nahrani i prosece dok se vi ne vratite natrag s posla. Nasi kucni ljubimci se vezu jako emotivno uz nas (puno vise od onog sto bi se mozda i dalo naslutiti) te ako ih naviknemo da ostaju sami duze u kuci, ih izlazemo raznim rizicima koji mogu imati nepovratne posljedice. Tako se oni mogu poceti osjecati zanemareno i nezasticeno te se zbog toga mogu i pomokrit u kuci ili izgrickat neki dio namjestaja ili vase najdraze cipele..., mogu postat i nemirni i kad ih nakon cijelog dana izvedemo van u setnju nije ni cudo da im se ponasanje moze promjeniti i da mogu postati dosta neposlusni jer su se napokon docepali "svojih 5 minuta". Mogu se cak i ponjeti ne bas prijateljski prema nekom drugom psu (nije ni cudo da na taj nacin traze nasu pozornost). Puno toga ovisi i o tome sto su prosli ko stenad (kako ih uzgajivaci krenu socijaliziralizirat od 2 tjedna zivota, sto na kraju dana formira njihov karakter i temperament, te , kako pise u nekim strucnim knjigama, ponekad mozda i geni utjecu na njihovo ponasanje). Svemu tome doprinosi jos i cinjenica da smo gotovo svi izlozeni nekakvoj vrsti stresa, koji zaobilazi rijetko koga u ovim modernim vremenima u kojima svi radimo punom parom i izbivamo izvan kuce isto tolko. Ucestalo smo optereceni svojim "dosadnim" problemima, dok nas melje zrvanj svakodnevnog ritma, te ako nam je i posao izvan naseg doma, izgubimo jos dodatnog vremena u prijevozu ka i sa istog, te je posve razumljivo da nam se zna dogoditi da smo vec dosta umorni i da nemamo vise dovoljno snage a ni pretjerane volje za nesto duze setnje. Te mozda jednostavno nemate nekog povijerljivog kome biste ih ostavili na cuvanje, da se sto vise druzi sa njima u svom domu, da ih mazi, pazi i animira; da im se apsolutno posveti, da ih prosece, da interaktira pasivno ili aktivno sa drugim kucnim ljubimcima u setnji, da se igra sa njima u vanjskim igraonicama za pse ili mace, da ih i netko drugi, osim vas, nagradi za njihovo dobro ponasanje. Cjenit vase kucne ljubimce znaci cijenit vas.

Obratite se slobodno meni: PRIMAM NA CUVANJE PSA i/ili MACU (2 ako su od istog vlasnika ili ako su naviknuti biti skupa i u kuci, ako nisu naviknuti ici skupa u setnju samo napomenite). BRIGA I PAZNJA JE USMJERENA ISKLJUCIVO NA VASEG KUCNOG LJUBIMCA (1:1; 1:2), ne grupno (moze i u kasnije sate npr. ako radite nocnu ili do kasno vecer / ako vam treba sitting u nekom drugom gradu gdje cete biti zauzeti i necete moci provoditi dovoljno vremena sa vasim kucnim ljubimcem). SETNJA: jednom/vise puta na dan, moze i u vecer. Imam 25_ogodisnje iskustvo u pet sitting-u i u interakciji sa zivotinjama, te dok se brinem o vasem kucnom ljubimcu on je sigurno zbrinut i pozornost je usmjerena iskljucivo na njega. Brinem se o vasim kucnim ljubimcima sa vise od velikog zadovoljstva i cuvam ih kod sebe ili kod vas, kako vam najvise pase. Kad je cuvanje kod mene secem ih tamo gdje je najsigurnije i po meni najbolje za njih (kako promjena lokacije i osobe moze ponekad bit stresna za njih na samom pocetku kad ih ostavite na cuvanje, a i ne mora). Ako je cuvanje kod mene imaju pristup svim prostorijama (110 m2, 7 soba i duzi hodnik, sa 3 poveca balkona). Dakle, vaš ljubimac neće biti zatvoren u box, već udobno smješten u sigurnom smještaju i moze lec kamogod pozeli, jel to na njegovom kreveticu (kojeg mi vi dovedete) ili mojem kreveticu za psa/macu , na mom krevetu, kaucu, tepihu... Na podrucju di se nalazim ima puno zelenila, livada, parkova, setnica sa stablima, sumica, 2 vanjska ogradzena prostora namijenjena za igru/razonodu/istrcavanje, tako da nije samo zivi asfalt. Vodim iznimno racuna o tome da ih zadovoljim u onome sto primjetim da im odgovara.ko da kad ih nanovo ugledate cete ih pronaći baš onakvima kakvima i zelite. Imam urodzen afinitet prema zivotinjama, sto one tocno i osjete (nema mi drazeg nego kada naslone svoju glavicu na moja koljena ili kad se scucure tik do mene, kad osjetim njihovu srecu dok ih gladim ili samo gledam, osjetim njihovu/oni moju energiju, dok ih secem i igram se s njima ...).

Zavrsila sam tecaj za pet sitting dok sam zivjela u Londonu (teorija i praksa) i puno toga sam naucila iz vlastitog iskustva u interakciji sa psima/mackama te se dalje konstantno azuriram. Tamo sam imala svojeg prvog kucnog ljubimca, Pitbull-a muzjaka i zivjela sam u velikoj kuci sa privatnom okucnicom i vrtom i tako sam se u biti i krenula bavit sitting_om. Kad bi imala obaveze koje su nadilazile 4h zbog kojih ga nisam mogla vodit sa sobom ili kad sam pet sitt-ala izvan svog doma sam imala uvijek nekoga od povjerenja ko bi se brinuo za njega dok bi se vratila. U Rijeci sam imala najprije macku muzjaka 10 god, kasnije Stafford-icu 13 god. Sa sva 3 kucna ljubimca sam bila gotovo nerazdvojna i takva ljubav je meni neprocjenjiva. Staffordica se druzila sa mackama di smo se setale i raznim pticama koje bi sletile na plocnik ili na neku livadicu, te i neki od pasa koji su bili na cuvanju kod mene par dana u komadu i koji su imali pojacan instinkt za gonit ulicne macke su bili utazili tu zedz samo nakon par dana i nisu vise uopce vukli da ih napadnu, samo bi se gledali medzu njima. U Londonu sam cuvala pse i u domu vlasnika dok su oni bili na putu (uvijek vecinom za iste ljude koji bi me usmeno preporucili dalje svojim prijateljima) i zaljevala im cvijece u kuci i oko kuce, i usto cuvala kucu. Iako su to bili veliki posjedi sa ogromnim okucnicama i velikim livadama sa stablima di je pas bio slobodan da se krece gdjegod hoce, svejedno sam imala dogovor da secem psa i izvan posjeda i vlasnici bi mi ostavili otvorene ruke oko toga kolko cu ga puta setat (ponekad 2 puta duze/krace, 3, 4, 5 puta po danu i u vecer, isli smo i u pet friendly restorane, kafice koji nude psece poslastice, pub_ove, ducane ...).

Cuvam vase kucne ljubimce 8h/12h/17h/ 24h i vise dana u komadu // samo setnja u djelu grada gdje vi zivite ili gdje ja zivim (na sate i u vise navratata isto, navecer i po noci / drop in-obilazak). Promjena okoliša može biti stresna za ljubimce i ne mora (te interaktiram na svoj nacin). Cuvam ih i u vasem domu.

*OBAVEZNO je kratko upoznavanje sa vama i vasim kucnim ljubimcem psom prije nego sto mi ga ostavite na cuvanje; znaci sto vise potankosti putem mobitela/messengera (inbox) i uzivo da mi prenesete njegove navike, vrsta (manji-srednji-veliki), tezina, spol, karakter i temperament, kakav je u ponasanju dok je sa vama, kakav je u odnosu sa drugim psima i mackama, kolko je aktivan, koliko puta jede na dan i mjerica... jer sto mi vise informacija prenesete o vasem kucnom ljubimcu to cu mu se moci bolje posvetiti i znat se bolje postaviti. Nuzno je reci sto vise potankosti, one koje su po vama najbitnije : npr. za neke ne skopljene kad su u interakciji sa drugim psom, istospolna ili ne, samo vi znate jeli moze doci do burne reakcije sa jedne ili druge strane, sto mi obavezno morate napomenuti kako bi se znala postaviti sa vlasnicima drugih pasa u setnji (i naplata ide drugacije). Obavezan ovratnik ("collar"). Kad krene cuvanje slikam knjizicu ili mi je ostavljate dok se ne vratite (izvanredne situacije po dogovoru).
*Na prvom kratkom susretu je potrebno ostavit min. 50% ili puni iznos kako bi vam zadrzala zakazani termin i ne dala ga nekom drugom.
Vodim vase kucne ljubimce ka veterinar_u i ako su na medikalnoj terapiji im mogu redovno davati lijekove koje su propisali isti.
Vodim vase kucne ljubimce u salon za kupanje i sisanje.
Iako ćete sigurno nedostajati vašim kucnim ljubimcima dok vas nema pored njih, pruzim im sto vise mogu, kako od kad ih preuzmem je na meni da ih usrecim. Moci cete ici bez ikakve brige na put ili na posao i bavit se uredno vasim businessom i komotno obavljati vase dnevne obaveze i zadatke bez brige o tome kako su, jer se brinem o njima s puno paznje, njege i ljubavi, jer ih cuva, mazi i pazi prijatelj koji ih apsolutno cijeni i voli.
Sve navedeno osigurava ugodan i siguran boravak vaseg kucnog ljubimca, kojeg pazim i brinem se o njemu s toliko ljubavi, paznje i razumijevanja voljeci ga kao da je moj. Za vrijeme cuvanja/setnje vam saljem obavezno vise slika (Viber, WhatsApp...) tako da vidite da je dobro i da mu je ugodno samnom.
Mobitel 091 903 00 24 (Viber, Whatsapp) / porukom na Facebook Messenger ime je Tatjana Verwest (kako mi je stranica o cuvanju i brizi kucnih ljubimaca u doradi trenutno nedostupna)
"Good people are those who love animals. Animals are special beings and those who have been lucky enough to experience a connection with them know it very well. Animal nobility is a true teaching. Thanks to them we are more humble, empathetic, loving people. They give us their love unconditionally, without asking for anything in return, doing us good. 🐾🕊️💚"
Keanu Reeves

Telefon: vidljivo jedino članovima

FacebookInstagram

4 preporuča
Posao

Vrijeme: individualni sporazum (započinjanje odmah)

Plaća: 20-50 € za dan

Iskustvo: 25 god

Čuvanje kućnih ljubimaca

Kućni ljubimci

  1. Psi (2)

  2. Mačke

  3. Ptice

  4. Glodavci

  5. Gmazovi

 

Veličina

  1. Mali psi, do 10 kg

  2. Psi srednje veličine, 10-20 kg

  3. Veliki psi, 20-40 kg

  4. Jako veliki psi, više od 40 kg

Edukacija

Univerzitet

Institucija: course in London in taking care of pets/sitting/walking/play...

Jezici: engleski, talijanski